Datos personales

25 de julio de 2011

LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Des de fa temps la ciutadania reclama la seva participació en les decisions que prenen els seus representants polítics, ja que aquestes els afecten directament. La participació ciutadana no només consisteix a exercir el sufragi universal, és a dir, en votar cada quatre anys i després no enrecordar-se d'ella. És alguna cosa més. La ciutadania ha de participar dia a dia i per a ells els representants polítics han d'adoptar les mesures legals perquè així sigui.
La resposta d'aquests és que ja existeixen, però la immensa majoria de la ciutadania els replicarà que aquesta és mínima. És per això que s'han de crear els organismes necessaris que facilitin aquesta implicació de la societat civil sense que això suposi més cost econòmic a l'Administració, i menys en aquests temps de crisi econòmica.
Sé de molts municipis, per haver tractat amb persones vinculades a aquests, que hi ha organismes que afavoreixen aquesta participació de la ciutadania, com són el consell de participació ciutadana, el consell de seguretat ciutadana, el consell de barris, etc. Aquests organismes serveixen perquè diferents ciutadans, elegits pels mateixos, representin de manera directa a altres en els temes que són tractats en aquests. D'aquesta manera la ciutadania pot explicar i tractar directament amb el representant polític els temes que en aquests moments preocupen la societat i, a l'hora, buscar una solució a aquests, estant implicades totes les parts.
Aquests no suposen cap cost, ja que els components d'aquests són representants polítics que ja perceben un import econòmic per això i ciutadans que de forma voluntària i altruista participen en els mateixos. En ells es tracten temes de preocupació actual, s'exposen els problemes urbanístics existents en l'actualitat, com per exemple: estat dels carrers, neteja, enllumenat, aparcaments, etcètera, i es plantegen problemes que poden anar sorgint amb el pas del temps a causa a diferents factors, com per exemple: el creixement demogràfic del lloc, un nou pla viari, l'augment de nens en edat escolar, etcètera.
Crec que aquests organismes poden ser un bon canal de diàleg permanent i, a la vegada, això pot fomentar una major implicació de la ciutadania i dels representants polítics en els temes d'interès general

1 comentario:

  1. pues de momento ni pqarticiapcion ciudadana ni carril bici ni nada de nada solo un proyecto del mercat que encima es de los socialistas y enchufes de su gente a dedo y eso en 5 meses solamente

    joder con el Olivella

    ResponderEliminar